2022 Festival Takvimi | 2022 Festivaller Listesi

festival

2022 festival listesi son derece kabarık. Film festivallerinden müzik festivallerine kadar geniş bir yelpazeye sahip olan 2022 festival takvimi herkese bol eğlence vaad ediyor.

Sadece gezilecek yerleriyle ve yöresel yemekleriyle değil, festivalleriyle de ön plana çıkan Türkiye, bu yıl da her şehrinde ayrı bir coşkuya sahne olacak.

Pandemi süreci, ekonomik durum falan derken zaten hepimizin iyice gerildiği bir gerçek. İşte bu festivaller, yaşam enerjisi depolayıp özümüze dönmek için bir fırsat!

2022 Yılındaki Festivaller Neler?

2022 yılı festivaller listesi paylaşmadan önce hatırlatalım: Bildireceğimiz mekân ve tarihler kesinlik ifade etmiyor. Her an değişiklik olabilir. Bu nedenle güncel detayları takip etmenizde fayda var.

Neyse, o zaman gelsin 2022 festival takvimi:

Winter101 Fest

2022 Festival Takvimi

Bilgi Üniversitesi’nin Santralistanbul Kampüsü’nde yapılacak olan festivalin tarihi 12-13 Şubat. Festivale üniversite mezunları katılım sağlayabiliyor. Fakat herkesin yanında bir kişiyi getirme hakkı var. Önceden Fatma Turgut, Can Bonomo, Sufle, Gripin gibi ünlü sanatçı ve grupların katıldığı bu festival, bizce yine çok renkli görüntülere ev sahipliği yapacak.

Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali

Bu etkinliğin 24-27 Şubat arasında gerçekleşmesi bekleniyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesindeki Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından organize edilen bu festival, kısa film sektörüne destek olmak amacıyla düzenlenecek. Festivalin amacı, kısa film yapımcılarını teşvik etmek, kısa filmlerin daha yaygın hâle gelmesinde pay sahibi olmak.

Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali

Dört ayrı kategoride farklı ödüllerin verileceği festival, sinemaseverlere çok keyifli anlar yaşatacak.

Yeni ve En Yeni Müzik Festivali

Yeni ve En Yeni Müzik Festivali

Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşeceği düşünülen festivalin 25-27 Şubat’a denk geleceği öngörülüyor. Elektronik ve klasik müziği bir araya getiren festival, pek çok sanatçıyı ve müziğe gönül verenleri buluşturuyor.

Stage Box Festival

2022 festival listesi içinde merakla beklenen bu etkinlik, Volkswagen Arena’da gerçekleşecek. 5 Mart 2022 tarihinde yapılacağı bildirilen bu organizasyon rock müzikle ilgilenenlere hitap ediyor.

Günümüzün yıldızı parlayan sanatçılarını yakından görme imkânına kavuşacağınız bu festival, müziğin ritmiyle hayata mola vermek isteyenleri çağırıyor.

Halfeti Koku Festivali

Nerede yapılacağı şu an belli olmayan festival, muhtemelen 6-7 Mart günlerinde gerçekleştirilecek. Halfeti, Şanlıurfa’nın bir ilçesi. Pek çok güzel kokulu bitkinin özenle yetiştirildiği bu bölge, ülkemiz için önemli bir değer niteliğinde.

İşte festivalin hedefi bölgenin bu ayrıcalığına karşı farkındalık oluşturmak ve orada yetişen Mezopotamya Sümbülü’nü tanıtmak. Bu sayede festival, Şanlıurfa’nın turistik potansiyelini artırmasına da katkıda bulunacak.

Festival geçtiğimiz yıl sanal ortamda yapılmıştı. Bu yılın programı henüz açıklanmadı.

24 Hours of İstanbul

Elektronik müzik tutkunlarının eğlenceye doyacağı bu festival, tahminen 19 Mart’ta katılımcılarını ağırlayacak. Festival ücretsiz olup herkesin katılımına açık.  24 DJ’in performanslarını sergileyeceği bu festival, sizi coşturdukça coşturacak!

Online Wellness Festivali

Online Wellness Festivali

Festival takvimi 2022 yılında da yine dopdolu, görüyorsunuz. 3 Nisan tarihinde gerçekleşecek bu etkinlik, onlinewellnessfestival adlı Instagram hesabında çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Festivalin ilki ise 2022 yılında yapılmıştı. Bu alanda bir ilk olan festival, yine sağlıklı yaşam, spor, astroloji ve beslenme gibi konuları ele alacak. Organizasyonda çeşitli söyleşilere imza atılıyor ve uzman kişiler, daha mutlu bir hayatın ipuçlarını paylaşıyor.

Uluslararası Ankara Caz Festivali

Uluslararası Ankara Caz Festivali

Festivalin tahmini tarihi 15 Mayıs 2022. Bilkent Station Festival Alanı’nda gerçekleşecek festivalin bu sene 26.’ncısı yapılacak. Söyleşilerden konserlere, atölye çalışmalarından sergilere kadar zengin bir çeşitlilik sunan bu festival, eminiz ki sizi müzikal anlamda tatmin etmeyi başaracak.

Big Fest

2022 festival takvimi içerisindeki bu etkinliğin ev sahibi Life Park. 4 Haziran’da başlayıp 2 gün sürecek olan festivalde birçok ünlü sanatçı müziğini konuşturacak. Özgürce dans edip eğlenmek mi istiyorsunuz? O zaman kaçırmayın!

Magic Break

Lykia World Hotel Antalya bünyesinde gerçekleşeceği ifade edilen festival, 9-12 Haziran arasında. Ülkemizin en popüler gençlik festivalleri arasında bulunan Magic Break Festivali, size doyasıya dans etme imkânı tanıyor.

Seferihisar Lavanta Festivali

Durun! Daha bitmedi. 2022 festival takvimi ne sürprizler barındırıyor, ne sürprizler…

Planlarınızı yaparken değerlendirebileceğiniz farklı alternatiflerden biri de bu.

Turgut Köyü’nde yapılacak olan bu festivalin muhtemel tarihi 10 Temmuz. Festivalde lavanta temalı hediyelik ürünler satılıyor. Coşkuyla eğleneceğiniz bu festivalde lavanta kokuları sizi büyüleyecek!

Pati Dostları Festivali

Hangimiz kedileri sevmiyoruz ki? 2022 festival listesi onları da unutmuyor! Akvaryum Cafe’de gerçekleştirilecek festival 27 Temmuz’da. İşte bu festivalin başrolü de onlar. Özenle giydirilip bir güzel süslenen tüylü dostlarımız bu tatlı halleriyle sizi kendine âşık edecek.

En şık giyinen de lezzetli bir mamayla ödüllendirilecek. Tabii ki hem evcil hayvanları, hem sahiplerini eğlendirecek birbirinden güzel etkinlikler de festival programında kendine yer buluyor. Sokak hayvanlarını sahiplendirmek de festivalin bir başka hedefi.

Festival listesi 2022 yılında bunlarla sınırlı değil. Başka etkinliklerle ilgili ayrıntılar netleştikçe yazımıza eklemeye devam edeceğiz. Hepinize şimdiden iyi eğlenceler!

Yazılarımızdan yüz değiştirme uygulamaları başlıklı yazımızı da incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık