1. Anasayfa
  2. Fikirler

Derz Dolgu Nasıl Yapılır?


1

Kirlenmelere ve yıpranmalara karşı en doğru çözümlerden biri derz dolgudur. Bu nedenle derz dolgu nasıl yapılır sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Derz uygulaması, fayansların arasında oluşan kirlerin en büyük çözümüdür. Bu dolgu sayesinde fayanslar, uzun yıllar boyunca hiçbir kir ve toz tutmadan kullanılabilir. Bu durum günlük hayatı da etkileyen faktörler arasında yer alır. Derz dolgu ile birlikte çok daha az bir temizlik ihtiyacı hissedilmektedir. Homojen bir derz dolgu kuruması sağlamanın en önemli yolu temizliktir. Derz dolgu uygulaması öncesinde tozların, kirlerin ve talaş gibi artıkların ince çubuklarla yerinden alınması gerekir.

Derz Dolgu Nasıl Yapılır?
Derz Dolgu Nasıl Yapılır?

Derz Dolgu Nasıl Yapılır?

Bu sayede çok daha rahat bir derz dolgu uygulaması gerçekleştirilebilir. Kirlenme karşıtı derz dolgu uygulaması öncesinde bölgelerin nemlendirilmesi de önemlidir. Duvarlara uygulanacak ise şayet, nemlendirme yapılmadan derz dolguya geçilmemesi kritik bir bilgidir. Böylece çok daha kaliteli ve efektif bir sonuç elde edilebilmektedir. Aksi takdirde sonuç, beklenenin dışında gelişecektir. Derz boşluklarının nemlendirilmesi, ustalar tarafından da uygulanan önemli bir detaydır.

Derz Dolgu Nasıl Yapılır?

Derz Dolgusu Uygulaması

Derz dolgusunda boşlukların en doğru şekilde doldurulabilmesinin yolu derzin ilk olarak paralel sonra ise çapraz olarak çekilmesidir. Bu sayede derz dolgusu uygulaması efektif şekilde uygulanarak tüm boşlukları doldurmak mümkün olacaktır. Derz dolgusu işlemi öncesinde temizliğin yapıldığına dikkat etmek gerekir. Fazla derzler ise nemlendirilmiş bir sünger yardımıyla sıyrılarak alınabilir. Bu sayede derz tabakası çok daha estetik bir görünüm yakalayacaktır. Yüzeyi düzgünleştirmek ve temizlemek amacıyla uygulanan işlem kuru bir bez yardımıyla yapılabilir.

Derz Dolgu Nasıl Yapılır?

Bunun yanı sıra ortam sıcaklığı da derz dolgusunda büyük önem taşır. Ortamın 20 dereceyi aşmamış olması önemlidir. Dolgunun kalıcılık sağlayabilmesi ve betona tutunabilmesi adına sıcaklığa dikkat etmek gerekir. Derz dolgusu uygulamasında kalıcılık, birçok açıdan önemli faktörlerden biridir. Doğru bir şekilde uygulanmış olan derz dolgusu onlarca yıl boyunca kalıcılık gösterebilir. Fakat yönergelere uyulmadan gerçekleştirilen dolgular kısa süreler içerisinde dökülüp akmaya başlayacaktır. Bu da hem maddi açıdan hem de estetik açıdan sorunlu bir durumdur. Derz dolgusu işlemini bir uzmanın yapması ya da özveriyle yapılması gerekmektedir.

Diğer bir yazımız olan Conta Yakan Araba Ne Kadar Su Eksiltir? konu başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir