0

Genellikle icra davalarında görülen itirazın iptali dava dilekçesi oldukça sık kullanılan bir yöntemdir. İnsanların birbirine ya da insanların çeşitli kurumlara borçları olabilir. Bu borçların tahsil edilememesi durumunda ise kurum ya da kişilerin avukatları icra talebinde bulunur. Böylece borç, icra yoluyla tahsil edilir. Bu noktada borçlu kişinin ortada bir yanlışlık ya da haksızlık olduğunu düşünmesi durumunda itiraz hakkına sahiptir. İtiraz hakkı, tebligat teslim edildikten sonra 7 gün içerisinde kullanılmalıdır ve aksi durumda ortadan kalkar.

İtirazın İptali Dava Dilekçesi
İtirazın İptali Dava Dilekçesi

İtirazın İptali Dava Dilekçesi

İtiraz hakkının kullanılmasıyla birlikte dosyadaki takip ortadan kalkar. Bu durumda taraflar yeniden görüşerek uzlaşmaya ve borcun tahsil edilmesine anlaşır. Fakat anlaşmanın yaşanmaması durumunda alacaklı kişi/firma itirazın iptali dava dilekçesiyle mahkemeye başvurur. Bu başvuru, takibin devam etmesi amacıyla yapılır. Takibe itiraz eden borçluya bir karşı davanın açılmasıyla da sonlanır.

Günlük hayatta sıklıkla karşılaşılan bir dava örneklerinden biridir. İtirazın iptali dilekçesi, alacaklı tarafından yazılarak mahkemeye sunulmalıdır. Aksi halde geçersiz olacak ve işleme alınmayacaktır.

İtirazın İptali Dava Dilekçesi Nasıl Yazılır?

İtirazın iptali dava dilekçesi, asliye hukuk mahkemesine yazılır. Farklı bir makama ve mahkemeye hitaben yazılmış olması durumunda geçersiz sayılır. Bu nedenle daha önce dilekçe yazmamış olan kişilerin dikkat etmesi gerekir. Bu kapsamda birçok kişi itirazın iptali dava dilekçesi nasıl yazılır minvalinde sorular yöneltmektedir. Dilekçenin yazılmasıyla birlikte açılan davanın kabul edilmesi durumunda takip işlemleri kaldığı yerden devam etmektedir. Bu noktada dilekçede talebin; itirazın haksızlığının tespiti ile iptaline karar verilmesi ve takibin devam etmesi yer almalıdır. İtirazın iptali dava dilekçe örneğine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İtirazın iptali dava dilekçesinde; davacı, davacının vekili ve davalı, davalının vekilinin bilgilerine yer verilir. Bunun yanı sıra dilekçenin konusu yazılarak detaylara geçilir. Dilekçenin içeriğinde olaya ilişkin detaylı bir açıklama yapılmalıdır. Bunun yanı sıra mahkemenin huzuruna sunulacağı için gerekli sayıda kanıtın da yer alması gerekir. Dilekçede kanıtların hemen altına hukuki olarak nedenlerin sıralanması gerekir. Bunun yanı sıra en alt kısma da sonuç ve istem yazılarak dilekçe tamamlanır. İtirazın iptali dava dilekçeleri genellikle avukatlar tarafından yazılır.

Veraset İlamı Dilekçe Örneği konu başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir