Ekran görüntüsü alma programı olarak kullanabileceğiniz uygulamaları sizin için derledik. İşleri daha verimli bir şekilde gerçekleştirmeye yardımcı olacak en iyi ekran görüntüsü alma programları, bilhassa öğrencilerin çok işine yarıyor.
Sosyal medyada beğendiğimiz gönderileri kaydetmek istediğimizde yardımımıza yine ekran alıntısı programları yetişiyor.
Klavyede bulunan Print Screen tuşuyla ekranı yakalamak mümkün olsa da bu, çoğu zaman işimize yaramıyor.
O tuşa basarak ekran görüntüsü aldığımızda görüntüye işaretleyiciler, oklar, metinler eklemek zor oluyor.
İçindekiler
En Popüler Ekran Alıntısı Programları
Biz burada, PC için geliştirilen programlara yer verdik. Telefonda kullanabileceğiniz uygulamaları farklı bir yazıda ele alabiliriz.
1.Ekran Görüntüsü Alma Aracı PrintScreen
Windows 10’un varsayılan bileşenlerinden biri olan bu araç, görüntünün üzerine geldiğinizde tüm ekranı yakalayıp kaydeder. Fakat bütün alanı dâhil etmek yerine, belli bir yeri de alabilirsiniz.
Bu özelliği kullanmak için Başlat + Shift + S tuşlarına aynı anda basmanız yeterli. Öte yandan bu araç, görüntüye notlar eklemenizi de mümkün kılar. Görüntüleri vurgulayıcı, renkli kalem vb. çeşitli araçlarla düzenleyebilir; JPEG, GIF veya PNG formatında saklayabilirsiniz.
2.Snagit
Aldığınız ekran görüntülerini şekillerle ve oklarla daha efektif bir hâle getirir. Görüntülere özel efektler ekleyebilir, boyutunu değiştirebilirsiniz. Windows’un yanı sıra Mac işletim sisteminde de kullanılabilen bu program çoklu dil desteğine sahiptir.
Ekran videosu programı olarak da gösterebileceğimiz bu uygulama, sadece ekranın resmini çekmeye değil video olarak kayıt yapmaya da imkân tanır. Website
3.VideoProc
En çok kullanılan ekran alıntısı programları içinde bulunmasa da, video düzenleme yazılımı olarak rağbet görür. Ekran kaydedicisi de mevcuttur.
Web seminerleri, canlı yayınlar, sunumlar, video akışı, Skype araması, oyunlar ve çok daha fazlasını kaydetmenize izin verir. Bu sayede kolayca videolu anlatım, program incelemesi, podcast’ vb. hazırlayabilirsiniz.
4.Camtasia
Ekran kaydetmeye ek olarak video düzenleme işlevi de vardır. Programın kendine ait bir kitaplığı mevcuttur. Burada, telif hakkı barındırmayan ses efektleri ve müzikler yer alır. Dilerseniz çalışmalarınızda bunları kullanabilir; aynı zamanda videolarınıza ve ekran görüntülerinize başlık, ek açıklama vs. yazabilirsiniz.
Diğer taraftan Camtasia, ekran kayıtlarına uzaklaştırma, yakınlaştırma, kaydırma ve buna benzer animasyonlar eklemenize de olanak verir.
5.FastStone Capture
En iyi ekran alıntısı programı arayışına yanıt veren bu yazılım, ekranın tümünü çeşitli biçimlerde yakalayıp kaydedebilir. (Kullanıcı tanımlı sabit bölge veya dikdörtgen gibi.)
Yakaladığınız görüntüleri e-postanıza, yazıcınıza veya panonuza gönderebilirsiniz. Bunları keskinleştirebilir, kırpabilir, filigranlanabilir, yeniden boyutlandırabilirsiniz. Sınırsız lisans ücretlidir.
Ayrıca bu programı bilgisayarınıza yüklemeden de kullanabilir; flash bellekten veya farklı taşınabilir aygıtlardan çalıştırabilirsiniz.
6.Screenpresso
Basit fakat işlevsel bir ekran görüntüsü alma programı olan bu araç, ekranı çeşitli modlarda yakalamanızı sağlar. (Kaydırma penceresi, tam ekran vb.)
Yakalama geçmişinizi kaydedebilir, görüntüleri elipsler, metin kutuları, renkli baloncuklar, oklar ile özelleştirebilirsiniz. Dilerseniz görüntüleri HTML, Word veya PDF belgesine dönüştürebilirsiniz.
7.LightShot
En kullanışlı ekran görüntüsü alma programları arasında kendinden sıkça söz ettiren Lightshot ücretsizdir. Yerleşik bir görüntü düzenleyicisine sahiptir, böylece görüntüleri kişiselleştirmeniz mümkün olur. Website Link
8.GreenShot
Bu programda da yine görüntüleri vurgulayabilir, açıklama ekleyebilir, değişik formatlarda kaydedebilirsiniz. Ücretsiz ekran görüntü alma programları içerisinde yer edinen bu yazılım, en son yakaladığınız görüntüleri hafızasında depolar.
9.Skitch
EverNote’un imzasını taşıyan bu programda istediğiniz alanları bulanıklaştırabilir, işaretleyebilir, görüntülere yorumlar ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu ekran görüntüsü alma programı mobil platformlarda da kullanılabilir.
10.Tinytake
MangoApps şirketinin geliştirdiği bu program, yukarıdaki yazılımlarla aynı özelliklere sahiptir. Kullanımı ücretsiz olan bu ekran görüntü alma programı PC için binlerce firma tarafından tercih edilir. Resimleri web kameranız aracılığıyla da çekebilirsiniz. Ekran görüntüsünün belli bir kısmını bulanıklaştırarak hassas verilerinizi gizleyebilirsiniz.
11.Screenshot Captor
Bu program da web kamerasından görüntü yakalayabilir. Birden fazla monitör kullanıyorsanız, çoklu görüntü yakalama için yine bu programdan faydalanabilirsiniz.
Kenar boşluklarını düzelten ve küçük resimleri otomatik oluşturan bu programla görüntülere çerçeveler, kenarlıklar, gölge efektleri uygulayabilirsiniz.
Sizler için bazı uygulamaları indirmek için linklerde bırakıyoruz. Genellikle ücretli olan sürümlerin dışında ücretsiz kullanıma açık olan uygulamalarda mevcuttur. Listeyi daha sonrasında yenilerini eklemeyi ve güncel adresleri eklemeye çalışacağız.
Ayrıca daha önce paylaştığımız en iyi yüz değiştirme uygulamaları yazımızı da inceleyebilirsiniz.