1. Anasayfa
  2. Fikirler

Mazeret Dilekçesi Örneği


1

Mahkeme, duruşma öncesinde davalı ve davacı taraflara resmi bir davette bulunmaktadır. Mazeret Dilekçesi Örneği. Bu sayede taraflar duruşmada hazır olarak kendilerini savunma hakkına sahip olur. Usulünce davet edilmiş olan taraflar şayet duruşmaya katılmak isterse avukatının katılması ya da şahsen hazır bulunması yeterli olacaktır. Fakat duruşmaya katılmak istenmemesi durumunda bazı yolların izlenmesi gerekir. Bu noktada mazeret dilekçesi devreye girmektedir. Duruşmaya katılmak istememek ile katılamamak arasında oldukça büyük farklar vardır ve buna göre farklı yöntemler izlenir.

Mazeret Dilekçesi Örneği
Mazeret Dilekçesi Örneği

Mazeret Dilekçesi Örneği

Kişi şayet duruşmaya katılmak istemiyorsa; gerekçelerini mazeret dilekçesi yoluyla mahkemeye bildirmek zorundadır. Bir sonraki duruşma tarihine ilişkin detaylı bilgi alabilmek için de ihbar ücretini ödemesi gerekir. Bunun yanı sıra katılmak istemeyen ve duruşmada kendini savunmak istemeyen kişilerin herhangi bir zorunluluğu yoktur. Mahkemeye çıkmak zorunlu değildir. Fakat bu durumda davayı reddetmiş olarak sayılacaktır ve mahkemenin aldığı kararlara itiraz hakkına sahip olamayacaktır. Bu nedenle davalı ve davacıların mahkemede bulunması oldukça büyük bir önem teşkil etmektedir.

Mazeret Dilekçesi Örneği

Mazeret Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Mazeret dilekçesi, yukarıda da belirtildiği üzere kişilerin istekleri dışında olayların gerçekleşmesi nedeniyle duruşmaya katılamamalarını bildirir. Direkt olarak mahkemeye teslim edilmesi gereken bu belge, oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle duruşmaya katılamayacak olan birçok kişi; mazeret dilekçesi nasıl yazılır minvalinde soru yöneltmektedir. Mazeret dilekçesinin yazımında dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar vardır. Mazeret dilekçesinde ilk olarak; hangi kuruma başvurulacaksa o kuruma hitap edecek şekilde bir giriş yapılması gerekir.

Mazeret Dilekçesi Örneği

Dilekçenin bir sonraki bölümünde dilekçeyi hazırlayanın; adı ve soyadı, doğum tarihi, duruşmaya katılamama gerekçesi yer almaktadır. Bu noktada yalan beyanda bulunmak cezai işlemin uygulanmasına da sebebiyet verebilmektedir. Bu sebeple dilekçenin mümkünse bir avukat tarafından yazılması her zaman daha etkili olacaktır. Mahkemenin dilekçeyi kabul edip etmemesi de oldukça mühimdir. Mazeret dilekçesini en doğru ve etkili şekilde yazabilmek için buraya tıklayarak örneklere göz atabilmek mümkündür. Böylece eksiksiz ve tam olarak doğru şekilde mazeret dilekçesi yazarak duruşmaya katılamama sebepleri belirtilir ve bir sonraki duruşmada hazır olunabilir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir