1

Ev sahibi ve kiracı arasında bir gerginliğin yaşanması çok sık rastlanan bir durumdur. Kira İhtarname Örneği. Bu gerginlik, kira ödemelerinde ya da evin düzeniyle alakalıysa ev sahibi bazı yasal haklara sahiptir. Ev sahibi tarafından çekilebilen ihtarname ile kiracının evden çıkarılması hakkı kullanılabilmektedir. Bu durum için belirli şart ve gereksinimlerin karşılanması gerekir.

Kira İhtarname Örneği
Kira İhtarname Örneği

Kira İhtarname Örneği

Kira ihtarname örneği incelenerek yazılması ve kiracıya teslim edilmesi sonucunda yaşanan olumsuz deneyim devam ediyor ise evden çıkarılması için dava açılır. Bu noktada ihtarnamenin noter yoluyla çekilmesi çok daha doğru olacaktır.

İhtarname; sözlü ya da yazılı olarak bizzat kiracıyla görüşme esnasında da yapılabilir fakat ispat hukuku açısından daha kolay bir yol olan noter, bu noktada en sık tercih edilen yöntemdir. İhtarnamenin belirli unsurları vardır ve bu unsurların karşılanmaması durumunda ihtarname çekilmesi mümkün değildir. Noterlik Kanunu’nun 106. maddesinde de belirtildiği üzere bir ihtarnamede aşağıdakiler bulunmalıdır;

  • Gönderen kişi ve karşı tarafın; adı, soyadı ve açık adresleri
  • İhtar edilecek durumun detaylı bir şekilde anlatımı
  • İhtar etmek isteyen kişinin imzası
  • Tebliğ şerhi, noter mührü ve imzası, işlem tarihi

Kira İhtarnamesi Ne Zaman Çekilir?

Kiracı, kira bedelini ödememişse ve bu durum ev sahibi tarafından hoş karşılanmıyorsa ihtarname çekme hakkı mevcuttur. Bu noktada kira ihtarnamesi ne zaman çekilir şeklinde sıklıkla sorular yöneltilmektedir. Kira ihtarnamesi, en az bir kiranın ödenmemesi durumunda çekilir. Kiracıya ihtarnamede de belirtileceği gibi 30 günlük bir süre tanınır. İhtarname çekildikten sonra 30 gün içerisinde kira bedelinin ödenmemesi durumunda sözleşme feshedilir.

Tüm bu detaylar ihtarname içerisinde yazılı olarak yer almaktadır. Fakat bazı durumlarda kiracıların önceden haber vermesi durumunda ev sahibi şayet hoş karşılıyorsa kira bedeli geciktirilebilir. Bu noktada ihtarname çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. İhtarnamenin yukarıda da belirtilen kriterlere uygun olarak hazırlanması gerekir. Bunun için kira ihtarname örneğine buraya tıklayarak ulaşmak ve incelemek mümkündür. İhtarnamenin kurallara uygun ve doğru şekilde çekilmesi oldukça mühimdir. Bu sayede ev sahipleri yasal haklarını ihtarname yoluyla kullanabilmektedir.

Savunma Dilekçesi Örneği konu başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir