1. Anasayfa
  2. Genel

Çocuğun Ders Çalışması Nasıl Desteklenir?


0

Her anne baba çocuğunun iyi bir geleceğe sahip olmasını ister. Çocuğun ders çalışmasını nasıl destekleneceği konusunda bilgi sahibi olmak gerekir. Bunun için özellikle ilkokulda hangi öğretmen daha iyi araştırması başlar. Ancak unutulmaması gerekir ki bir çocuğa ilk eğitimi aile verir.

Bebeklik döneminde geçirilen sağlam bir psikoloji çocuğun kendisini ifade etmesini ve sorumluluk almasını sağlar. Buda çocuğun hayat boyu başarı oranını olumlu etkiler.

Ebeveynler çocukların başarılarıyla gurur duyarken, başarısızlıklarından utanç duyarlar.  Çocuğunu başka çocuklarla yargılamalar başlar. Bu durum özellikle okul hayatında yaşanmaktadır.

Eğer çocuğunuz derslerinde başarılı değilse bunun nedeni siz dahi olabilirsiniz. Sorumluluk alma çocuk için 2 yaşında başlamaktadır. Yeterince destekleme yapılmadığı takdirde çocuk hayatı boyunca başarı sağlayamaz.  Bunun eksikliğini hep yaşar. Ama genellikle ebeveynler tarafından öğretmen ve çocuk suçlu görünür.

Çocuk için çalışma ortamı ne derece faydalı? diye araştırma yapmak gerekir. Çalışmada verim elde etmek için planlı çalışmak en önemli etkenlerdendir. Odanın temiz ve ferah olması, dikkat dağıtıcı herhangi bir şeyin bulunmaması, yeterince kaynak kitap olması, ödevlerin mutlaka tekrar edilmesi çok önemlidir.

Çocuğun Ders Çalışması için Ne Yapmak Gerekiyor?

Çocuğun Ders Çalışması
Çocuğun Ders Çalışması

Siz televizyon izlerken çocuğun ders çalışması istenilirse eğer, çocuk bunu ceza olarak algılar. Çocukla birlikte test çözmek ya da o saatte kitap okumak çocuğa motivasyon ve destek verir.

Başarısızlık çocuktan kaynaklanıyorsa eğer bunun nedeni iyice araştırılmalıdır. Genel nedenler arasında dikkat eksikliği, zeka yetersizliği ya da öğrenme eksikliği olabilir.

Eğer her şeye rağmen çocuk başarı gösteremiyorsa çocuğa baskı yapmak yerine kaygılarını ve endişelerini yenmesi için bir uzmandan destek almak gerekir.

İlginizi çekecek diğer konumuz olan Tatilde ödev vermek yasak mı? başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir